Posao iz snova (i promidžba destinacije kakva se samo poželjeti može)

DućeZašto se mi toga nismo sjetili? Potrošiti malo turističkih kuna i dobiti reklamu o kojoj bruji čitav svijet! Raspisati natječaj za "najbolji posao na svijetu". Čuvar plaže na Glavici, recimo, ili spasitelj na Dućama. Iznajmiti na tri mjeseca jednu lipu dućku vilu "u prvom redu do mora", dati je na korištenje desetorici mladih ljudi iz svih krajeva svijeta, kojima bi jedini zadatak za atraktivnu fiksnu plaću bio dnevno dva sata obavljati recimo Mitchev posao "baywatchera" na dugoj pješčanoj dućkoj plaži ili šljunčanoj plaži na Glavici i pisati redovito internet dnevnik (svaki od zaposlenih ponaosob!) na blogu, "twittati" s ekipom o načinu života, zanimljivostima, avanturama, atrakcijama i doživljajima iz "male zemlje za veliki provod", te uploadati slike koje to ilustriraju na Flickr i Facebook... Izbor sretnika bi se mogao prirediti u "reallity" stilu, što bi se moglo i nastaviti i kasnije, kroz priloge o recimo, igranju picigina, odlasku u ribe, bacanju parangala, izletu na Brač, spremanju soparnika, potezanju konopa, organizaciju ribarske noći, obilazak naših starih sela... Ali naravno, nismo se mi prvi sjetili ove turističke promotivne akcije nego vlada australske države Queensland, koja je prije nekoliko mjeseci objavila oglas za "najbolji posao na svijetu" koji je privukao iznimnu pozornost skoro svih značajnijih svjetskih medija i na koji se prijavilo više od 35 tisuća ljudi! Akcija je, slažu se i marketinški stručnjaci "dobro planirana, košta jako malo, a medijski prostor kojeg su osigurali svojoj destinaciji je nemjerljiv"... Pročitajte više o ovoj temi u izvrsnom članku našeg omišanina, Ivana Kaštelana, objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji ...

Njemica kojoj su roditelji iz Kaštel Lukšića, odnosno Vukovara, ušla je u najuži izbor za ‘posao snova’

MIRJAM NOVAK I POSAO IZ SNOVA

Radna oprema bit će mi krema za sunčanje

Bude li 6. svibnja baš Mirjam izabrana, stanovat će u skupoj vili, naučit će upravljati gliserom, jet skijem i jahtom, a za plaću od oko 700.000 kuna jedino će tu i tamo očistiti bazen, hraniti ribe, te pisati blog

otok posla snova


Piše: Ivan Kaštelan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
 

"Tražimo čuvara naših grebena. Morate znati plivati, biti spremni na selidbu od 1. srpnja na predivan otok Hamilton u australskom arhipelagu Whitsundays. Na korištenje ćete dobiti nekoliko milijuna dolara vrijednu vilu, gdje možete besplatno dovoditi svoje goste, a naučit ćemo vas upravljati gliserom, jet skijem i jahtom. Povremeno čišćenje bazena, hranjenje riba i pisanje bloga bit će vam jedini radni zadaci. Fiksna plaća za razdoblje od šest mjeseci je 75 tisuća funti. Nije potrebno radno iskustvo.”
 

Promocija kakve nema

Nije riječ o šali, već o sadržaju oglasa za “Najbolji posao na svijetu” o kojem već nekoliko mjeseci bruji čitav svijet. Na natječaj Vlade australske države Queensland, videom u trajanju do 60 sekundi, prijavilo se više od 35 tisuća ljudi, a mnogi stručnjaci u području marketinga ne mogu pronaći riječi hvale za ovu akciju koja je ‘dobro planirana, košta jako malo, a medijski prostor kojeg su osigurali svojoj destinaciji je nemjerljiv’.

mirjam novak

Među 16 finalista, zahvaljujući glasovima iz cijelog svijeta, plasirala se i Mirjam Novak, 28-godišnja Njemica hrvatskog porijekla, čiji je video u kojem u kostimu razbija led očito osvojio internetske surfere-glasače.

Mirjam se u njemu pohvalila kako govori njemački, engleski, španjolski i hrvatski jezik, pleše can can, tango i salsu, a povremeno igra tenis, squash, skija, pliva, rola, jedri, roni, fotografira, kuha...

Talentirana djevojka, nema što, pa zaslužuje da je pobliže upoznamo.

- Moj otac je iz Kaštel Lukšića, završio je FESB i potom se sedamdesetih godina preselio u Njemačku. Gotovo istovremeno tamo je otišla i moja majka koja je iz okolice Vukovara. Obožavam Hrvatsku i trudim se svake godine doći ljeti u Dalmaciji gdje mi je najdraži potez od Zadra do Splita.

Tu imam strinu Ivanku i brojne rođake, a u Kaštelima sam položila i svoj vozački ispit. Najdraže mjesto za sunčanje mi je ipak pješčana plaža Sabunike kod Zadra – kazala nam je Mirjam Novak, naglašavajući kako je usprkos tome što želi posao u Australiji, Hrvatska fantastična zemlja koja ima jako puno toga ponuditi turistima kada je posjete.

Trogodišnji studij glume Mirjam je završila na Lee Strasberg Theater Institute u Los Angelesu, a dodatno se obrazuje pohađajući kolegije povijesti i engleskog na Sveučilištu Humboldt u Berlinu.

Imala je nekoliko uloga u kazalištu, glumila u reklamama, a filmBauhaus: Broken Wings” u kojem je imala zapaženu ulogu prikazan je na nekoliko međunarodnih festivala u Americi i Europi.

Pobjednik natječaja za najbolji posao znat će se 6. svibnja, a odabrat će ga šefovi turističkog ureda Queenslanda nakon što svi kandidati zajednički posjete otočje i prođu finalno fizičko i psihičko testiranje, te test inteligencije.

panorama

- Bit ću zadovoljna ako i samo posjetim grebene Queenslanda jer svoje planove već sam ispunila. Promovirala sam sebe i svoje talente, a i pružila mi se prilika upoznati druge dijelove svijeta, kulturu i vegetaciju – otvoreno će Mirjam, koja se nije mogla odlučiti koga povesti sa sobom, pa će je rodbina i prijatelji, ukoliko pobjedi, naizmjenično posjećivati tijekom šest mjeseci.

Na upit koje bi tri stvari ponijela sa sobom, dobili smo tipično ženski odgovor:

- Laptop da mogu ostati u kontaktu s obitelji i prijateljima, knjigu “Mali princ” da je mogu ponovno i ponovno čitati, i naravno kremu za sunčanje.


interijer vile

Povezani članci

Who's Online

We have 562 guests and no members online