Građani opasnih namjera

zilina'Dabogda ih ovako tukli i po Splitu.' Ovu je rečenicu izbljuvao jedan moj kolega. Anarhist po zanimanju. I svemu ostalom. Osim po plaći. I nije jedini što bi bubrege navijačima izbijao, on je samo dio korpusa intelektualaca koji vape za revolucijom, ali im se smrači kad vide tifosa sa šalom, poglavito Hajdukovim. Ignoriranje pravne države u većini je slučajeva poželjno, socijalni bunt se nerijetko i otvoreno zaziva, a hajka na nezajažljive kapitaliste, krivo orijentirane političare i odmetnute šansonijere doživljava se maltene kao domoljubni čin. Ali, kad se navijači drznu na neku sličnu akciju, e onda ih treba zatući. Kad navijači krenu u (argumentirani!) obračun s diskriminacijskim, neodrživim i priglupim propisima, onda je to bagra koja ništa drugo osim pendreka nije ni zaslužila. Kad navijač digne svoj glas i razvije zastavu, kolcem od iste mu treba polomiti rebra. Kad se navijač usudi navijačem predstaviti, navijačkoga boga u njemu treba ubiti ...

AFTER ŽILINA

Građani opasnih namjera

Piše: Vinko Vuković
Izvor: vinkovukovic.bloger.hr

Da se razumijemo, nema ovo veze sa Slovacima i njihovim policajcima. Policajac je svugdje isti, i hrvatski plavci bi, uostalom, istom mjerom uzvratili Slovacima.

Torcida u Slovačkoj

Mi im, recimo, zabranili unos pašteta preko granice, a oni se ne daju, zajunili da 'oće na more i gotovo, kažu odavno  smo aranžman uplatili, pa bjež pred sirenama po poljima uokolo Macelja i Goričana. A naši za njima, pa kako kojega stignu - udri. Frcaju paštete, ajvar se zakrvavio, dica cvile, a naši mlate li mlate. Za svaku konzervu materi jedanput po kostima, a ćaći za limenku - dvaput!

Naravno da ovo nema veze sa Slovacima.

Hrvatska javnost, ogorčena, gnjevna i za barikade spremna javnost, bila je mnogo brutalnija od žilinskih specijalaca.

Pandurima je bilo zapovijeđeno, a ovi naši bi tako rado zapovijedili. I ćelije zabrtvili, da nas 'ti huligani' više nikad ne osramote.

Kao da se 'od stoljeća sedmog' samo zbog navijača blamiramo, a ne zbog nesposobnih, korumpiranih, gramzivih, podlih, lažljivih, pokvarenih... političara, liječnika,  odvjetnika, menadžera, znanstvenika, profesora, novinara...

Među navijačima, tu nema nikakve sumnje, ima neandertalaca, ali ništa manje nego što u Mensi ima dvoličnjaka.

Da Heinrich Heine danas živi vjerojatno bi navijao za Schalke, grozio bi se Bayerna i represije i ne bi mu trebalo dugo da shvati kako će se tamo gdje se premlaćuju navijači, premlaćivati i intelektualci.


žilina

 

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online