Skeet: Turnir u Zvečanju poljičkom vitezu Anti Šaškoru Bradi u čast

- Nećete mi vjerovati, ali ovo je prvi put da sam uopće pucao u ovoj disciplini. Natjecao sam se i u trapu i u parkuru, ali u skeetu nikada dosad i odmah pobjeda. Naravno da se veselim zbog toga, a posebno mi je drago što smo dali svoj doprinos i u ekipnom dijelu, gdje smo kao sastavni dio ekipe iz Makarske osvojili odlično drugo mjesto. Posebna mije čast što sam nagradu primio od supruge pokojnog Ante Šaškora Brade - rekao je to Opuzenac Mario Grljušić, član lovačke udruge “Prepelica” iz tog neretvanskoga gradića, pojedinačni pobjednik 17. memorijala “Ante Šaškor Brada" koji se održao u Zvečanju u povodu 22. godišnjice smrti stožernog brigadira HV. I dok je Grljušić s oborenih 26 glinenih golubova zavrijedio pokal u pojedinačnoj konkurenciji, primat u ekipnom dijelu natjecanja pripao je domaćinima, članovima SK "Zvečanje", s odstrijeljene 34 leteće mete.

GRLJUŠIĆU SKEET TROFEJ U ZVEČANJU

Opuzenac prvi put zapucao i ‘skinuo’ Bradin memorijal

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Foto: Mirko Kovačević
Izvor: Slobodna Dalmacija


ante šaškor bradaSportsko je to nadmetanje na kojem se i ove godine okupio zamjetan broj ljubitelja streljaštva, a sve zahvaljujući besprijekornoj organizaciji u režiji poljičkog lovačkog društva “Mosor-Priko" iz Omiša i omiške HVIDR-e.

Turnir se pod pokroviteljstvom Županije, Grada Omiša te općina Šestanovac, Dugi Rat i Zadvarje, održava u povodu obilježavanja 22. godišnjice smrti poljičkog stožernog brigadira Ante Šaškora Brade, čije ime nosi i strelište u Zvečanju. Uvertira u središnji događaj bila je misa zadušnica u crkvi sv. Nikole u Ostrvici, nakon koje su položeni vijenci i upaljene svijeće na grobu poljičkog viteza Ante Saškora - Brade.

Pokojnog Šaškora i njegovu postrojbu pamte u Livnu, Čelebiću, Kupresu, Maslenici, Novigradu, Ravnim Kotarima, Prozoru, Jablanici, Mostaru, Šipovu, Okučanima, Kninu, Obrovcu. Pamte ga suborci kao plemenita čovjeka i uzornog zapovjednika koji ni jednu bitku izgubio nije. Prilikom zadnjih operacija HV, 12. rujna 1995. godine na planini Vitorog oslobađajući prometnicu Jajce-Šipovo polaže svoj život na oltar domovine. Ostat će upamćen veličanstven ispraćaj u rodnim Čišlima i suze koje nije mogao skriti iskusni ratnik i zapovjednik general Miljenko Filipović, suze poštovanja i ponosa prema čovjeku, prijatelju, časniku i ratniku.

ante šaškor brada


Turnir koji je počasnim hicem otvorio Miljenko Lasić, general HVO-a, nastavljen je u sportskom tonu s mnoštvom dobrih rezultata. Tako je drugo mjesto u pojedinačnom dijelu natjecanja pripalo Miijenku Mekiniću, dok je treći bio Kažimir Škarica. Ekipi Makarske pripalo je drugo mjesto u ekipnom dijelu, dok je sastav iz Podgrađa osvojio broncu.