Fešta ragbija u Splitu: Hrvatska - Nizozemska

ragbi reprezentacija HrvatskeSve je spremno za odlučujuću utakmicu B skupine 2. divizije Europskog ragbi prvenstva, koja će se ove subote u 16 sati odigrati na Starom placu u Splitu uz izravni prijenos na HTV2. Utakmica Hrvatska - Nizozemska je važna za obje momčadi jer pobjedniku otvara put u viši rang natjecanja, odmah do nedodirljive skupine koja igra Kup 6 nacija. - "Očekujemo pravu utakmicu i dobar rezultat, pobjedu s više od 6 poena razlike, koja bi nam omogućila plasman u 1. diviziju. Imamo još utakmicu sa Švedskom u Enkopingu 1. svibnja, no tu ipak očekujemo nešto lakši posao", rekao je tajnik ragbi kluba Nada Petar Lerotić, koji je sa suradnicima obavio veliki zadatak u pripremi ovog sportskog događaja. Dodatna atrakcija Splićanima ovog vikenda biti će izloženi motor Yamaha svjetskog prvaka u motociklizmu Valentina Rossija, velikog navijača ragbija ...


RAGBI


EUROPSKI KUP NACIJA


Split, 21.04.2010.


HRVATSKA - NIZOZEMSKA


ragbi reprezentacija Hrvatske


Izvor: RK "Nada"


"Gotovi su i radovi na središnjoj tribini, gdje smo postavili dodatnih 300 sjedalica. Pripremljene su i pozicije za kamere Hrvatske televizije, koja će izravno prenositi ovaj dvoboj.

Očekujemo pravu utakmicu i dobar rezultat, pobjedu s više od 6 poena razlike, koja bi nam omogućila plasman u 1. diviziju. Imamo još utakmicu sa Švedskom u Enkopingu 1. svibnja, no tu ipak očekujemo nešto lakši posao", rekao je tajnik ragbi kluba Nada Petar Lerotić, koji je sa suradnicima obavio veliki zadatak u pripremi ovog događaja.

"Velik je interes za subotnji dvoboj s Nizozemcima. Rezervacije ulaznica smo zaprimili iz Makarske, Sinja, Šibenika, Zadra, Zagreba, Tomislavgrada i naših sportskih prijatelja iz Zenice. O Splitu je suvišno i govoriti.

Nakon utakmice ćemo omogućiti druženje navijača s igračima uz glazbu uživo grupe Aspalathos Brass. Nadamo se da ćemo imati razloga za slavlje", prisnažio je Lerotić.

Nizozemci, dakako, imaju svoju računicu.

"Utakmica je važna za obje momčadi jer pobjedniku otvara put u viši rang natjecanja, odmah do nedodirljive skupine koja igra Kup 6 nacija. Prije dvije godine nas je preuzeo belgijski trener, trebalo je vremena za prilagodbu jer smo ranije radili sa stručnjacima iz Engleske i Novog Zelanda. Sad već imamo četrdesetak kvalitetnih igrača.

Oštra zima nam je stvorila probleme, kalendar je bio prilično natrpan nakon dvomjesečne pauze, ali smo se uspjeli okupljati 3-4 dana tjedno i veselimo se utakmici. Bit će vrlo tijesno, no u velikoj borbi možemo doći do pobjede", kazao je menadžer nizozemske reprezentacije Tim Schumacher.

Na njegove se riječi nadovezao i nizozemski kapetan Jason Knox:

"Dvije godine gradimo momčad i nemamo glavobolja oko sastava – svi smo spremni. U dobroj konkurenciji na svim pozicijama, složili smo kombinaciju koja bi nam trebala omogućiti trijumf.


Jako cijenimo hrvatsku reprezentaciju

Jako cijenimo hrvatsku reprezentaciju, ali smo u stanju odgovoriti ovom izazovu. Zbog oblaka vulkanskog pepela, proputovali smo pola Europe, u autobusu proveli čak 23 sata. Nismo prevalili toliki put da bi izgubili!"

Nizozemci su oduševljeni smještajem u hotelu Le Meridien Lav, ali i stadionom u Dugopolju gdje su odradili prvi trening. Na Stari plac će kročiti u petak u 18 sati.

Prije toga, u 16 sati će na poprištu subotnjeg boja posljednji trening odraditi reprezentacija Hrvatske, koja se od ponedjeljka priprema u Supetru na Braču.


ragbi reprezentacija Hrvatske


"Imamo tridesetak momaka koji željno iščekuju početak utakmice. Neki su možda i prenervozni jer nisu sigurni za mjesto u početnih 15 ili među 7 pričuva. I nas je poremetio vuklanski oblak, Tony Begovich je iz Londona stigao tek danas, a još čekamo Ivana Nolu koji je proputovao pola svijeta – iz Aucklanda na Novom Zelandu, preko kanadskog Vancouvera pa Frankfurta i Muenchena do Splita.


Utakmica desetljeća

Ovo je za nas utakmica desetljeća, prilika za ulazak u elitu nakon 1998/1999. i sigurno veliki izazov. Prije 18 mjeseci smo po kiši u Amsterdmu tijesno poraženi, sad vjerujemo u sunce, pun Stari Plac i pobjedu s barem 7 razlike!", iznio je atmosferu u hrvatskom taboru direktor reprezentacije Vlado Ursić.

"Sigurno najveća utakmica za nas u posljednjih 10 godina. Tada smo imali puno igrača hrvatskih korijena s Novog Zelanda, danas su tu petorica, ali prevladavaju mladi domaći igrači, pa puni optimizma gledamo u budućnost.

Plasman u viši rang bi nam dao priliku za daljnju popularizaciju ragbija, kojoj će sigurno pridonijeti i izravni prijenos ovog dvoboja na Hrvatskoj televiziji. Puno smo truda uložili u pripreme i spremni smo za veliki iskorak", zaključio je tajnik Hrvatskog ragbi saveza Većeslav Holjevac.


Doktorov motor u Splitu

Posebna atrakcija vezana uz ragbi utakmicu Hrvatska-Nizozemska je dolazak najvrijednijeg motora na svijetu, Yamahe Valentina Rossija, talijanskog „The Doctora“ koji je 9 puta bio svjetski prvak u motociklizmu, od čega 7 puta u "kraljevskoj klasi" Moto GP (nekad 500 ccm).

Milijun eura vrijedan motor bit će izložen od 9 do 20 sati ispred prodavaonice Yamaha Pribudić-Borčić u Kranjčevićevoj ulici.

Rossi ga je vozio na testiranjima u malezijskom Sepangu, prije no što je 11. travnja slavio na prvoj utrci nove sezone, Velikoj nagradi Katara.

"Rossi je veliki ljubitelj ragbija i šalje nam svoj motor u znak podrške. Naime, posljednju veliku utakmicu Hrvatska je u Makarskoj igrala baš protiv njegove Italije. Poželio nam je povratak u vrh europskog ragbija. Bit će to velika atrakcija kao dodatni začin utakmici", otkrio nam je tajnik Nade Petar Lerotić.

Povezani članci

Who's Online

We have 294 guests and no members online