Katuni: Jerko Merćep predsjednik EU RAV-a

Jerko Merćep, predsjednik eko-etno udruge "Radobiljski vrisak"U Katunima je osnovana eko-etno udruga "Radobiljski vrisak", koja je za svog predsjednika izabrala Jerka Merćepa. Dopredsjednik je Josip Maslov, a tajnik Marijan Vukušić Mišća. - Udruga je osnovana radi promicanja, razvitka i unapređenja ekološke svijesti, te zaštite prirode i etnobaštine - kaže predsjednik Merćep, pojašnjavajući kako će se udruga baviti nizom djelatnosti kao što su promidžba bioloških, krajobraznih, etnoloških, geografskih i povijesnih vrijednosti područja Katuna, te organiziranjem izleta za članove udruge, pohoda i tura u druge krajeve ...

KATUNI
OSNOVANA EKO-ETNO UDRUGA 'RADOBILJSKI VRISAK'

Jerko Merćep predsjednik EU RAV-a


Piše: S. Šetka / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Bit će i susreta i suradnje s drugim ekološkim organizacijama i udrugama, a sve u svrhu prikupljanja novih saznanja te poboljšavanja suradnje i razmjene informacija. Organizirat ćemo i ekološke aktivnosti na svom području, a u planu je i izdavanje knjiga i časopisa s eko-etno tematikom, a sve radi popularizacije prirodnih ljepota brda i šuma, promicanja zaštite kulturne baštine, poglavito zaštite kulturno-povijesnih cjelina i lokaliteta - pojašnjava Merćep.

Jerko Merćep, predsjednik eko-etno udruge "Radobiljski vrisak"

Prema njegovim riječima, udruga skraćenog imena EU RAV, otvorena je i za razvijanje programa međunarodne suradnje, te uključivanje u rad na projektima zaštite prirode osiguranjem materijalnih sredstava za razvoj očuvanja eko i etno baštine.

Već sad je u tijeku akcija prikupljanja eksponata za etnološki muzej, a zainteresirani se mogu javiti u udrugu.

Detaljnije informacije mogu se naći na internetskim stranicama udruge www.katuni.info.

Povezani članci

Who's Online

We have 274 guests and no members online