Zeleni otoci: Prikupljate li otpad odvojeno?

U prvoj fazi projekta odvojenog prikupljanja otpada, u suradnji Grada Omiša, Općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje s našim komunalnim poduzećem "Peovica" postavit će se ukupno 11 na području općine Dugi Rat, 16 zelenih otoka na području grada Omiša, 3 na području Šestanovca i jedan na području Zadvarja. Svi otoci, uvjeravaju nas iz Peovice, bit će postavljeni do kraja kolovoza. Informacije o lokacijama zelenih otoka u Općini Dugi Rat potražite u nastavku teksta ili na web stranicama Peovice (www.peovica.hr), a u svrhu izbjegavanja nesporazuma svi kontejneri za odvojeno prikupljanje jasno su označeni bojama i odgovarajućim naljepnicama s uputama:
- Žuti spremnik – plastični otpad
- Zeleni spremnik – stakleni otpad
- Plavi spremnik – papirnati i kartonski otpad
- Sivi spremnik – metalni otpad...

Počelo je odvojeno prikupljanje otpada

Izvor: Općina Dugi Rat

Iz Peovice mole sve građane da se aktivno uključe u selekciju kućnog otpada te da novopostavljene spremnike koriste isključivo za svrhu koja im je i namijenjena.


LOKACIJE ZELENIH OTOKA U OPĆINI DUGI RAT

LOKACIJE ZELENIH OTOKA NA KRILU

LOKACIJE ZELENIH OTOKA NA SUMPETRU

LOKACIJE ZELENIH OTOKA U DUGOM RATU

LOKACIJE ZELENIH OTOKA NA DUĆE LUKA

LOKACIJE ZELENIH OTOKA NA DUĆE ROGAČ


Iz Peovice naglašavaju kako će uskoro svim građanima na raspolaganje staviti i posebne vrećice za odvojeno prikupljanje otpada kako bi čitav proces protekao što bezbolnije kako za same građane tako i za Peovicu.

Više informacija o novom načinu prikupljanja otpada možete pronaći na broju telefona 021-862-388 ili e-mailu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Povezani članci

Who's Online

We have 307 guests and no members online