Načelnik Zadvarja optužen zbog gradnje u kanjonu Cetine

slap gubavicaZbog protupravne gradnje kod slapa Gubavice u kanjonu Cetine Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Branka Krnića (59), načelnika Općine Zadvarje, i Josipa Pucekovića (30), upravitelja zadruge iz Zagreba. Gubavicu ljeti posjeti i do tisuću ljudi. Većina se slapu divi s vidikovca, a oni koji ga žele pogledati izbliza moraju to učiniti iz kanua. Načelnik općine došao je na ideju da do slapa napravi šetnicu i tako pristup do Gubavice omogući svima. Pripremni radovi u zaštićenom području kanjona počeli su u kolovozu 2009., a nakon tri mjeseca inspektori Uprave za zaštitu okoliša obustavili su radove. Optužnica ih tereti da su izvodili radove bez potrebnih dozvola, no Krnić tvrdi da je sve to maslo pojedinaca koji se boje da će gradnjom šetnice i stuba ostati bez većega dijela zarade ...


BETONOM PRED SLAP


Načelnik Zadvarja optužen je zbog gradnje šetnice uz Cetinu


Kanjn Cetine u Zadvarju


Piše: Ines Brajević / Večernji List
Večernji List


Branka Krnića i Josipa Pucekovića tereti se da su u kolovozu 2009. počeli raditi bez potrebnih dozvola nedaleko od slapa Gubavice, turističke atrakcije.

Optužnicu ne mogu komentirati jer je još nisam vidio. Nikakve devastacije u kanjonu nije bilo, sve se radilo prema donesenom prostornom planu Općine, a bila je riječ o jednostavnim građevinama za koje nije potrebna građevinska dozvola. Svi su radovi obustavljeni dok se ne riješi sva potrebna dokumentacija – kazao je načelnik Branko Krnić.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online