Zašto se mora(o) graditi Pelješki most

Pelješki mostPrema posljednjim informacijama iz Vlade, od gradnje Pelješkog mosta se na neko vrijeme odustalo. Važnost opstanka tog projekta koji je uz spajanje Hrvatske između ostalog trebao i osigurati posao za dobar dio recesijom udrmane građevinske i škverske operative, beskompromisno je podupirao i bivši premijer. HTV je došao do dokumenata koji bacaju novo svjetlo na inzistiranje na gradnji unatoč recesiji i dramatičnom stanju proračuna. Pročitajte zašto se "morao" graditi Pelješki most.. Dvije vodeće hrvatske tvrtke koje se bave gradnjom su, zahvaljujući povlaštenim informacijama, povoljno preko posrednika kupovale zemljišta na Pelješcu i time željele ostvariti milijunsku korist; pritom je najveću ulogu imala država koja im je dala informaciju o koridoru autoceste, rekao je Željko Jovanović, predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća ...

ZA KORUPCIJU NEMA RECESIJE

Zašto se mora(o) graditi Pelješki most

Izvor: HTV

Osim što su projektanti i izvođači mosta, autoceste i brze ceste, IGH Jure Radića i Konstruktor Željka Žderića odnedavno su i suvlasnici poduzeća Profectus, koje već godinama na tom istom području kupuje zemlju od mještana.

Zašto se mora(o) graditi Pelješki most?

Vlasnik Profectusa splićanin Vicenzo Blagaić tvrdi da zemlju ne misle prodavati iako mu je cijena, zbog gradnje mosta, već porasla.

Umjesto prodaje, kako kaže, razvijat će turizam.

U telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 HTV-a Jure Radić je rekao kako je sporna kupovina zemljišta medijska konstrukcija. Tvrdi da se radi o zemlji u dubrovačkom primorju koja je 50 kilometara udaljena od Pelješkog mosta. Tu su zemlju kupili puno prije nego što je projekt mosta i zamišljen. Dodao je kako je usporavanje gradnje mosta bilo očekivano s obzirom na gospodarsku situaciju.

Blagaićeva tvrtka u dubrovačkom primorju posjeduje najmanje dva milijuna četvornih metara kamenjara i šikare. A prema dokumentima, predbilježila se na kupnju još nekoliko milijuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online