Ulagači se otimaju za izvorsku vodu s Cetine

Vukovića vreloRadna zona Kosore kod Vrlike prerast će u najveću punionicu izvorske vode s Cetine i najvećeg prerađivača arhitektonsko-građevinskog kamena. Obje "sirovine" su iz njedara Dinare. Prvu fazu kosorske radne zone, površine 5,5 hektara, Grad Vrlika prodao je petorici poduzetnika. Vrlika, Ministarstvo gospodarstva i Splitsko-dalmatinska županija uložili su u komunalno opremanje zone oko 10 milijuna kuna..., piše Toni Paštar u Slobodnoj Dalmaciji ...


GOSPODARSKI ZAMAH U CETINSKOJ KRAJINI

Ulagači se otimaju za izvorsku vodu s Cetine

Piše: Toni Paštar / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Do sada su na tom prostoru pokrenuta dva proizvodna projekta. Industrijska punionica vode, kapaciteta šest tisuća boca na sat, sa vlastitim cjevovodom spojenim na izvorište Cetine - Vukovića vrelo, u vlasništvu je obitelji Stiva Bubala.

Cetina

Tvrtka "Interijeri Ćurko" izgradila je pogon za preradu kamena kapaciteta 10 tisuća metara kubičnih, od sirovine iz obližnjeg kamenoloma u Dinari.

Još četiri poduzetnika namjeravaju krenuti u posao s izvorskom vodom Cetine. Tvrtka "Miletić 007" pred dobivanjem je odobrenja glavnog projekta, odnosno građevinske dozvole.

Čim se dobije taj dokument, počinje izgradnja proizvodne hale. U istoj fazi je i tvrtka za preradu arhitektonskog kamena "Gvero".

- Još nam je pristiglo pet pisama namjere od kojih se tri odnose na nove punionice izvorske vode. Kako se radi o ozbiljnim poduzetnicima, pokrenuli smo proceduru proširenja naše radne zone za dodatnih 28 hektara. Proveli smo potrebnu parcelaciju, izradili urbanistički plan uređenja, a kako je to državno zemljište, pokrenuli smo postupak njegova prenošenja u vlasništvo Grada Vrlike.

Čim se taj postupak okonča, a mi očekujemo u najskorije vrijeme, raspisat ćemo natječaj za prodaju zemljišta poduzetnicima po cijeni od 10 kuna za metar četvorni - kaže Branko Maras, u Gradskom poglavarstvu Vrlike zadužen za gospodarstvo.

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online