Sedam tvrtki dobilo nagradu za društveno odgovorno poslovanje

Tvrtke Coca Cola HBC Hrvatska, Dalmacijacement, Ericsson Nikola Tesla, Hauska & Partner, Holcim Hrvatska, Končar - Institut za elektrotehniku i Vetropack Straža nagrađene su za učinjene napore u društveno odgovornom poslovanju. Svega 32 hrvatske tvrtke od 1.364 tvrtke pozvanih su u potpunosti ispunile upitnik i vratile ga pošiljatelju. Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP) je pokazatelj koji omogućuje procjenu društveno odgovornih politika i praksi poduzeća i usporedbu s drugim tvrtkama ...

 

Izvor: HINA
 
Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP) je pokazatelj koji omogućuje procjenu društveno odgovornih politika i praksi poduzeća i usporedbu s drugim tvrtkama.
 
Pritom se vrednuje šest osnovnih područja koja su razrađena u konkretne pokazatelje. To su ekonomska održivost, uključenost DOP-a u poslovnu strategiju, radna okolina, upravljanje okolišem, tržišni odnosi i odnosi sa zajednicom.
 
- Osamnaest godina nakon stjecanja nezavisnosti sazrelo je vrijeme da se DOP-u da potreba pažnja i to vodeći računa podjednako o efikasnosti i profitabilnosti kao i o odgovornosti tvrtaka za zajednicu u kojoj djeluju, rekao je Nadan Vidošević, čelnik HGK.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online