Trebamo ribarske luke, ribarske veletržnice te mjesta iskrcaja ribe

Neriješena ribarska infrastruktura jedan od gorućih problema hrvatskoga ribarstva. U strategiju razvoja ribarstva Hrvatske potrebno je unijeti odredbu kojom se obvezuju sve primorske županije da u svojim prostornim planovima odrede mjesta gdje će graditi ribarske luke, ribarske veletržnice te mjesta iskrcaja ribe, jedan je od zaključaka ovogodišnjeg dvodnevnog 13. susreta ribara Hrvatske koji su predstavljeni u subotu na konferenciji za novinare ...

Zaključci 13. susreta ribara Hrvatske

Izvor: HINA, Vjesnik

Predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Ante Fabijanić naglasio je kako je neriješena ribarska infrastruktura jedan od gorućih problema hrvatskoga Ribarska infrastrukturaribarstva.

Dodao je kako su ribari zadovoljni pozitivnim pomacima u ribarstvu, čime Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pokazuju razumijevanje za probleme, no još nije sve riješeno.

Predložio je da se od 1. siječnja iduće godine PDV za ribu i druge morske organizme smanji na 10 posto te da cijena plavoga dizela bude 50 posto od maloprodajne cijene dizelskoga goriva.

Profesionalni ribari traže i da im se nakon 30 godina radnog staža u ribarstvu omogući pravo na punu mirovinu bez obzira na godine života.

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and one member online

  • admin