Bonusne dionice HT-a za igrače na duge staze

HTEvo jedna dobra vijest s nemirnog financijskog tržišta. Ako niste od početka špekulirali i ako ste uz to još i odolili panici i svoje dionice HT-a koje ste kupili lani na IPO "omiljenog" monopolista niste utopili po "daj što daš samo da ne propadne" cijeni, država Vas nagrađuje dopunskim, bonus dionicama HT-a. Središnja depozitarna agencija (SDA) provela je preknjižbu dopunskih dionica Hrvatskih telekomunikacija (HT) s računa Vlade na račune investitora koji su te dionice stekli u prošlogodišnjoj javnoj ponudi i zadržali ih u svom vlasništvu u neprekinutom trajanju od jedne godine. SDA će investitorima na njihovo adrese otpremiti obavijesti o novopronesenim dionicama HT-a.

Piše: Mladen Banović
Izvor: HINA

burzaNa svakih 10 kupljenih dionica koje nisu prodane u roku od godine dana građani imaju pravo na po jednu dopunsku dionicu.

Maksimalni paket dionica HT-a koji su građani mogli steći u javnoj ponudi uz pravo prvenstva i pod posebnim uvjetima činile su 63 dionice, što znači da će ukoliko taj paket nisu prodali u roku od godine dana takvi dioničari imati pravo na šest dopunskih dionica.

Povezani članci

Who's Online

We have 145 guests and no members online