Radnici 'Salonita' zauzeli tvornicu!

radnici salonitaNakon što je stečajni upravitelj Mirko Kozina naredio zaključavanje tvornice u Vranjicu i izbacivanje radnika sa prostora 'Salonita', radnici su se pobunili te su ušli u tvornički krug nakon čega je stigla policija koju je pozvao stečajni upravitelj, prenosi web portal Dalmacijanews. - Ma, tko nam može zabraniti da uđemo u tvornici, još nam nisu vratili radne knjižice, a to znači da smo još uvijek ovdje zaposleni. Na vratima piše da je ulaz zabranjen bivšim radnicima Salonita, a mi to još nismo i odavde nećemo otići - uzvikivali su radnici. Ipak policija nije uredovala, jer sami radnici ni na jedan način nisu ugrožavali javni red i mir. Policija bi trebala privesti stečajnog suca Jozu Čaletu i stečajnog upravitelja Mirka Kozinu, kažu radnici, jer oni donose štetne odluke ne samo za Salonit i njegove radnike, već i za okolno stanovništvo ...


TVORNICE RADNICIMA

Radnici Salonita zauzeli tvornicu!

Piše: Nela Žižić / Dalmacijanews.com
Izvor: Dalmacijanews.com

Kako je i najavljeno radnici vranjičkog Salonita nastavili su i danas svoj mirni prosvjed pred splitskim Trgovačkim sudom.

Radnici Salonita prosvjeduju zbog ukidanja njihovih ugovora o radu koji su im jamčili posao do kraja 2010. godine i to na obavljanju poslova sanacije tvornice i prostora Mravinačke kave.

salonit

Za ove poslove Fond za zaštitu okoliša već je osigurao potrebna sredstva, te se samo čekalo odobrenje stečajnog suca Joze Čalete kako bi radovi mogli i započeti. No to se nije dogodilo i radnici su se odlučili prosvjedovati pred sudom.


Stečajni sudac izbjegao prosvjednike

Međutim, nakon što je stečajni sudac Jozo Čaleta na posao došao čak pola sata ranije kako bi izbjegao prolazak kroz špalir radnika Salonita, oni su se odlučili vratiti na svoje radno mjesto u tvornicu.

Nakon što su došli pred tvornicu otkrili su da je stečajni upravitelj Mirko Kozina naredio zaključavanje tvornice i izbacivanje radnika sa prostora Salonita.

Radnici su se pobunili te su ušli u tvornički krug nakon čega je stigla policija koju je pozvao stečajni upravitelj.

- Ma, tko nam može zabraniti da uđemo u tvornici, još nam nisu vratili radne knjižice, a to znači da smo još uvijek ovdje zaposleni. Na vratima piše da je ulaz zabranjen bivšim radnicima Salonita, a mi to još nismo i odavde nećemo otići - uzvikivali su radnici.

radnici Salonita

Ipak policija nije uredovala, jer sami radnici ni na jedan način nisu ugrožavali javni red i mir.


"Nikoga se ne bojimo"

- Policija bi trebala privesti stečajnog suca Jozu Čaletu i stečajnog upravitelja Mirka Kozinu, jer oni donose štetne odluke ne samo za Salonit i njegove radnike, već i za okolno stanovništvo i to njihovim opetovanim odbijanjem da azbestni otpad saniraju iz kruga tvornice i da ga Fond za zaštitu okoliša odvede u Mravinačku kavu - kazao je Jozo Marić, voditelj Županijskog ureda HUS-a dodavši kako policija treba radnike ostaviti na miru.

Radnici su stečajnom upravitelju i stečajnom sucu poručili da se nikoga ne boje, te da ih neće izbaciti iz tvornice.

Najavili su nastavak prosvjeda ispred Trgovačkog suda, ali i kako će dio radnika svakodnevno čuvati prostor tvornice kako se iz nje ne bi što odnijelo.


tvornica salonit

 

Povezani članci

Who's Online

We have 337 guests and no members online