Tonći Tadić o Uniji za Mediteran

Tonči TadićU Jordanu je krajem prošle godine održan sastanak u sklopu Unije za Mediteran na temu pitke vode kojem je uz dužnosnike vlade bio prisutan i Tonči Tadić ispred hrvatskog nevladinog, civilnog sektora. Unija za Mediteran je međunarodno udruženju država koje okuplja sve članice Europske unije, te ostale države na Mediteranu, uključujući i Mauritaniju koja je na Atlantiku, Jordan koji nema Mediteransku obalu te Palestinsku samoupravu na zapadnoj obali Jordana. Glas Dalmacije donosi razgovor s Tončem Tadićem o temama sastanka na kojem je naglasak stavljen na zaštitu pitke vode, zaštiti Mediterana od zagađenja (tzv. projekt "Horizont 2020"), pitanju energetike na Mediteranu i drugim važnim temama .. Pročitajte ...

TONĆI TADIĆ
 
O pitanjima vezanim za Mediteransku uniju

 
Piše: M.Z. / Glas Dalmacije
Izvor: Glas Dalmacije

 

- Glavni naglasak skupa Unije bio je zaštita pitke vode. Evidentno je da će sve zemlje Mediterana pretrpjeti strahovite štete radi globalnog zatopljenja, koje će Mediteranse upravo na Mediteranu pokazati u svom najstrašnijem izdanju.
 
Zatim se postavilo pitanje zaštite Mediterana od zagađenja, tzv. projekt "Horizont 2020". Naime, prema Barcelonskom procesu Mediteran i sva njegova mora, uključujući i Jadransko, do 2020. godine treba osloboditi od svih izvora zagađenja, bilo sa kopna ili sa mora.
 
Sve mediteranske zemlje suočavaju se sa vrlo ozbiljnom krizom u opskrbi vodom koja će imati vrlo negativne posljedice na gospodarski razvoj ovog dijela svijeta.
 
Možete si zamisliti gospodarski razvoj u poljoprivredi ili turizmu sa nestašicama vode?
 
 
PROČITAJTE VIŠE ...
http://www.glasdalmacije.hr/?show=0&article=14898

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online