Na braniku Hrvatske

Vili MatulaUrbana gerila okupljena oko Varšavske širi svoju borbu na područje cijele Hrvatske, a kad je riječ o Milanu Bandiću – nemaju dvojbi i ne pristaju na kompromis – on na jesen mora otići, a oni sami tvrde da nemaju vlastitih političkih ambicija, piše tjednik Globus. Zaustavit ćemo apartmanizaciju Srđa i Brijuna te spriječiti štetni projekt Družbe Adrije, poručuju vođe urbanog pokreta otpora. Njihova su lica, ali i ideje, sad već poznati, no da utvrdimo gradivo, riječ je o predsjedniku Zelene akcije, 29-godišnjem Tomislavu Tomaševiću te predsjedniku udruge Pravo na grad, 39-godišnjem Teodoru Celakoskom, kojima odmah uz bok stoji i glumački dvojac - Urša Raukar i Vili Matula ...
ČUVARI JAVNOG INTERESA

Izvor: Globus, Tportal.hr

Međutim, ono što je zapanjilo cijelu zemlju, a vjerojatno i one koje drže odgovornima za cijelu situaciju, premda tvrde drukčije - san proteklih noći nije remetila samo nesnosna vrućina, nego i način na koji su se 'čuvari Varšavske ulice' uspjeli organizirati i okupiti ljude oko sebe u borbi za očuvanje javnog interesa.

Tomašević i Celakoski ističu da sami nemaju nikakvih političkih pretenzija i da će uvijek biti isključivo korektiv vlasti, nikad u vlasti. Kompromisa, tvrde, nema ni oko zagrebačkog gradonačelnika - Milan Bandić mora na jesen otići, a oni potom kreću na nacionalnu razinu.

Cilj im je, kažu, okupiti sve hrvatske aktiviste u jednu nacionalnu platformu, koja bi brinula o zaštiti prirodnih i urbanih dobara, pa tako kane zaustaviti apartmanizaciju Srđa i Brijuna te spriječiti štetni projekt Družbe Adrije.