Božićna poruka nadbiskupa Barišića: Budite kritični!

Marin BarišićPrigodom nadolazećih blagdana, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, uputio je vjernicima i svim ljudima dobre volje božićnu poruku, u kojoj je istaknuo da je Betlehemsko Dijete veliko otajstvo, ali i konkretna stvarnost, trajno svjedočanstvo Božje ljubavi. - Vanjski su znaci Božića, jaslice, božićno drvce i vedra pjesma, okićeni izlozi i trgovi, stanovi i crkve, ponoćka, a unutarnji osobno obraćenje i vlastito pomirenje, u istini i pravdi s Bogom te svojim bližnjima, ustvrdio je Barišić, dodavši da ne smijemo dopustiti da nam površna vanjština i izvanjska slavlja zasjene temeljna duhovna obzorja - stvarni smisao i značenje Betlehemskog Djeteta. Osvrnuo se i na važnost humanosti i odgovornosti, odnosno vjere i morala, rekavši pri tome da nova vremena pred nas stavljaju višestruke probleme ...


BOŽIĆNA PORUKA NADBISKUPA BARIŠIĆA

Budite kritični!


Marin BarišićPiše: F. Babić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Svjesni smo da sumnjive priredbe i zavodljive zabave nesmetano bujaju, štoviše da sebični interesi i provokativne senzacije u mnogim medijima dominiraju.

Biti moderan i senzacionalan, imati i silnički se ponašati u školi, na ulici, stadionu, pa čak i u obitelji, na mahove postaje nametljiva moda, kazao je u božićnoj poruci mons. Barišić, zaključivši da nas Božja pedagogija uči da prema tome moramo biti dosljedno kritični te da je Božić u vjerskom i civilizacijskom smislu čvrsto uporište svih naših plemenitih težnji i nastojanja, osobnih i zajedničkih dužnosti i prava.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online