Misa za srednjoškolce

nadbiskupijarapselo u crkvi sv Josipa u Dugom RatuVeć je postalo tradicionalno da srednjoškolski vjeroučitelji, u suradnji s Katehetskim uredom naše nadbiskupije, organiziraju svečano misno slavlje za sve srednjoškolce i njihove profesore na području grada Splita prigodom početka nove školske godine. Tako će svečano euharistijsko slavlje biti upriličeno u četvrtak 24. rujna u 20 sati, u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu, a predvodit će ga generalni vikar mons. Ivan Ćubelić. Kao i svake godine, euharistijsko će slavlje animirati sami vjeroučitelji sa svojim učenicima ...


Studijski dan svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

raspelo u crkvi sv josipa u Dugom RatuOvogodišnji će se Studijski dan za sve svećenike u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održati u srijedu 23. rujna u Gospinu svetištu u Vepricu.

Ovogodišnji je Studijski dan u cjelini posvećen značenju i službi svećenika, s jedne strane u povijesnim procesima i osnovnim značenjima, s druge u kršćanskom poslanju i Kristovu evanđeoskom pozivu.

Povod je tomu Svećenička godina, koju je Sveti Otac otvorio na blagdan Srca Isusova ističući sv. Ivana Vianneya za primjer i uzor.

Susret započinje pokorničkim bogoslužjem koje u 9.30 sati predvodi don Marin Škarica. Pojam i značenje svećenika s naglaskom na Starom i Novom zavjetu izložit će dr. fra Domagoj Runje s početkom u 10 sati.

Nakon kratke stanke u 11.30 sati o Ivanu Vianneyu – uzoru svećeničke duhovnosti i pastoralne zauzetosti govorit će dr. don Ivan Bodrožić.
 

Who's Online

We have 221 guests and one member online

  • admin