Brodovi i jahte poduzetnika pod povećalom poreznika

jahtaDirektora trgovačkog lanca "Tommy" Tomislava Mamića (50) očekuje optuženička klupa na Općinskom sudu u Splitu gdje će se braniti od optužnice za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju utajom milijun i pol kuna poreza, piše današnja Slobodna Dalmacija. Za isto kazneno djelo na štetu proračuna RH u iznosu od 347.000 kuna sumnjiči se i Zdenka Milavić (59), odgovorna osoba tvrtke "Zdenac" i supruga Josipa Milavića, vlasnika omiškog "Studenca". Nad njom je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu od Županijskog suda zatražilo istragu. Istraga čeka i Nevenku Bečić šeficu "Keruma" za isto kazneno djelo "teško" oko 3 milijuna kuna. Odluka o otvaranju istrage na čekanju je dok osumnjičena ne iznese svoju obranu ...


POREZNICI 'OŽEDNILI' NA ZDENCU


Vlasnik "Tommyja" Tomislav Mamić utajio 1,5 milijuna kuna poreza? Istraga čeka i Nevenku Bečić


Piše: Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Zahtjev za istragu protiv Zdenke Milavić, odgovorne osobe tvrtke "Zdenac", raspodijeljen je u rad Ljiljani Stipišić, sutkinji Županijskog suda u Splitu.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu osnovano sumnja da je osumnjičena 31. siječnja 2007. u Splitu, kao članica Uprave "Zdenca", u nakani da neplaćanjem tereta davanja za to društvo ostvari nepripadajuću dobit, iskazala u prijavi poreza na dodanu vrijednost pravo na pretporez za obavljenu nabavu plovila iako ono nije služilo za obavljanje poduzetničke djelatnosti te je manje iskazala, obračunala i platila porez na dodanu vrijednost, čime je svom društvu ostvarila nepripadnu dobit od 347.600,00 kn a na štetu proračuna Republike Hrvatske.

Nakon ispitivanja osumnjičene istražni sudac odlučuje o otvaranju istrage ili neslaganju s istim.Jahta

Povezani članci

Who's Online

We have 341 guests and no members online