Zanimljivosti..

Hari u O'Hare

Hari Rončević u O'HareTaj čovik je legenda. 'Ko nije sluša Harija Rončevića uživo, nema pojma što je dobar koncert. Iako se već na njegovim studijskim snimkama da zamijetiti golemi songwriterski talent, tek se u koncertnom izdanju, očišćenu od producentskih intervencija i poliranja, može osjetiti sva ljepota Harijevih glazbenih zgoditaka, ali i uživati u p*zdarijama s kojim taj spretni kantautor zabavlja svoju publiku. Još kad je svirka na domaćem terenu, primjerice u splitskog 'O'Hare', to se već može nazvati punokrvnim spektaklom, u što se prije neku večer uvjerila i nekolicina naših dugoraćana, uključujući i moju malenkost ...

HARI U O'HARE

Legenda sa razlogom

 Piše: Ante Čikotić Čiko

Dakle, vrijeme radnje je 04.08.2009., mjesto radnje gore spomenuti klub 'O'Hara', a glavni akteri raspoloženi Hari, nabrijani prateći band i vesela publika koja im doslovce jede iz ruke.

Hari u O'Hare

Red pisme, red zaj*bancija i dva, tri grama dobrog raspoloženja izmiješani s mirisom mora i blagom noćnom bavom bili su recept koji će tu ljetnu noć urezati duboko u sjećanje prisutnih.


Nema Irene

Hari je svirku otvorio, a i kako bi drukčije, nego sa 'Splite, volim te'. Nakon nje je uslijedilo još par isprobanih hitova poput 'Getanina', prije nego je Hari uopće skonta da nema Irene.

'Tko je sad, dovraga, Irena?', upitat će te se. E, pa ja vas neću dugo držati u neizvjesnosti. Irena vam je harmonikašica koja se Hariju te večeri obećala pridružit na stageu onako spontano, kad joj dođe, ali izgleda da joj, kako je i sam Rončević podebljao, jednostavno nije došlo. Međutim, to Harija i band nije spriječilo da nastave junački prašiti.

Hari u O'Hare


Romantika se doslovno mogla namirisati u zraku

Romantika se doslovno mogla namirisati u zraku dok su se zaljubljeni hvatali u stiskavac uz ljepljive zvuke 'Još tvog je poljupca na mojim usnama', nakon koje je uslijedila 'Kad jednom ovom zafalim se tilu' koju je dotični Miro užica od Harija ne bi li tom romantičnom gestom uspio rastopiti svoju dragu.

Ne znam da li je uspio u svom naumu, ali pjesma je ostatku publike jako dobro legla, tako da je Rončević u jednom trenutku utišao band kako bi mogao guštat u zbornom pjevanju vjerne publike izgubljene u čaroliji trenutka.

Hari u O'Hare


Prvi klimaks večeri

A to je bio tek prvi klimaks te večeri. U nastavku smo imali prilike čuti punk rock verziju stvari 'Aj ća, volin te', pjesme koju je Rončević napisao za klapu Kampanel; zatim uspjele 'Moje si more', 'Kome ćeš sad', 'Japan - New York', te nabrijani navijačko-dalmatinski jamming u kojem su se ispreplitale 'Dalmacija', 'Bili su bili vrhovi planina', 'Dalmatinac sam', socijalno osviještena, gotovo Springsteenovska 'Buntovnik s razlogom' (prije koje se bandu napokon pridružila ona Irena s početka ove priče) i dojmljiva 'Tamo di mi sunce sja'.


Imamo nalog policije, a to nije zajebancija

Nakon tog lokalpatriotskog bloka, Hari je još jednom odlučio zaigrati na kartu romantike sa stvarima kao što su 'Kampanel moje ljubavi' i festivalskom 'Da zavolija te ne bi', koje su poslužile kao dobra uvertira za koncertno finale okrunjeno hitovima 'Kad bi se moga rodit' i 'Još ne znam kud s tobom', predstavljanjem banda i nervoznim brontulanjem pospanih snaga reda i zakona, koje su Rončevića i ekipu prisilile da svirku privedu kraju, što je Hari cinično komentirao riječima: 'Imamo nalog policije, a to nije zajebancija', izazvavši kod publike salve smijeha.

Hari u O'Hare


Aj ća, volin te

Na bis smo mogli još jednom čuti 'Splite, volim te' i 'Aj ća, volin te', a onda su se svijetla ugasila i party se s obale premjestio u sam klub.

Znam da zvuči kao ofucani kliše, ali bila je to uistinu svirka za pamćenje.

Hari u O'Hare.

Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online