Zanimljivosti..

Sunce moje svani više!

naocalenaocaleKad ova uporna kiša konačno stane, a sunce razbije tmaste oblake i izmami svit na štekate, na đirade uz more, kada odložimo kišobrane i duge rukave, kada napokon sunce doista svane i djevojke počnu zavoditi oskudnijim proljetnim "krpicama", kad za hrabrije već započne sezona kupanja,.. krajnje je vrijeme potražiti kvalitetnu zaštitu za vaše - oči. Sezona sunčanih naočala već je počela, pa neovisno o tome gledate li na njih kao na zaštitu od sunca ili prodornih pogleda lokalnih krasotica, ili pak kao na modni dodatak, naočale su apsolutno neophodne u ovo doba godine. Iako se "na pazaru" ili popularnim mjestima za kupovinu, skoro na svakom koraku nude naočale koje izgledom ne odudaraju od originala, postoji par dobrih razloga zašto sunčane naočale ne biste smijeli platiti ni tih 50 ili 100 kuna, jer naočale koje možete kupiti po toj cijeni neće Vas štiti od štetnih i opasnih UV zraka, pa makar vam i pristajale savršeno ...


SUNCE MOJE SVANI VIŠE

Zašto kupiti original, a ne lažnjake

Priredio: M.B.
Izvori: Dnevnik.hr, inMagazin, T-Portal, Ghetaldus

Ghetaldus ponuda naočalaZa kvalitetne sunčane naočale ipak treba izdvojiti nešto veću svotu novca. Ovlaštene optičke trgovine pametan su izbor, jer naočale koje tamo možete kupiti izrađene su optički korektno i ne izazivaju posljedice osim nešto većeg troška u novčaniku ili na kartici, jer za naočale s certifikatom kvalitete treba izdvojiti najmanje 800 kuna.

Svi specijalisti oftamologije slažu se u jednom - ne preporučuju kupovinu naočala "na pazaru" i savjetuju da naočale nabavite u specijaliziranoj optici, odnosno u ovlaštenoj trgovini

oko- Posljedice uštede nekoliko stotina kuna mogu biti kritičnije po Vaše zdravlje nego što se to obično misli. Može doći do iskrivljene slike, suzenja oka, svrbeži, ometanja vida, glavobolje, dugoročno može doći i do oštećenja vida, zamućivanja leće, te očne pozadine, a da to i ne osjetimo, kažu liječnici.

Originalne naočale moraju imati naznačen stupanj zaštite i potvrdu, odnosno certifikat da određene naočale doista imaju navedenu zaštitu, a to se jedino sa sigurnošću može zanti ako su kupljene u ovlaštenoj trgovini.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online