Zanimljivosti..

Kompilacija za ugodne zimske blagdane

Verve UnmixedVerve Music Group slovi kao najveća i najprestižnija diskografska grupacija posvećena prvenstveno jazz, ali i blues i world music sceni i mogu se pohvaliti bogatim katalogom od 24,000 naslova. Postali su zanimljivi  široj javnosti kad su počeli izdavati prerade jazz klasika,  tj. remiksirali ih u modernu elektronsku, house, lounge i sličnu glazbu. Na ovoj božićnoj kompilaciji "Verve Unmixed/Remixed Christmas" nalaze se dva odvojena diska, "Unmixed" i "Remixed" verzija s po 11 pjesma. Obrađeni su klasici Louisa Armstronga, Elle Fitzgerald, Nine Simone... S obzirom da je većina pjesama iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća teško je bilo čak i pretpostaviti kako će zvučati u današnjim mainstream dum dum ritmovima. Ako tražite kvalitetnu glazbu za novogodišnji party i spremni ste zaboraviti na Polularnog Jolu, Sevku i Danijelu i slične autore, pročitajte recenziju Dore Žganjer koja je osvanula na portalu Muzika.hr ...

Verve Unmixed/Remixed Christmas

Kompilacija za ugodne zimske blagdane

Piše: Dora Žganjer / Muzika.hr
Izvor: Muzika.hr

Verve Music Group slovi kao najveća i najprestižnija diskografska grupacija posvećena prvenstveno jazz, ali i blues i world music sceni. Nastala je početkom 1999. godine u New Yorku sjedinjenjem renomirane jazz etikete Verve Records i kompanije GRP Recording.

Danas se ta diskografska kuća može pohvaliti bogatim katalogom od 24,000 naslova. Postali su zanimljivi  široj javnosti kad su počeli izdavati prerade jazz klasika,  tj. remiksirali ih u modernu elektronsku, house, lounge i sličnu glazbu.

Verve Remixed

Inovacija je jako dobro prihvaćena, do sada je izdano već nekoliko "Unmixed/Remixed" kompilacija. Najpoznatiji remix je vjerojatno obrada pjesme "Sinnerman" Nine Simone (Felix Da Housecat remix) čiji je uspjeh producentima Dahlii Ambach-Caplin i Toddu Robertsu dao polet za daljnje objavljivanje ovakvih eksperimenata.

Na ovoj božićnoj kompilaciji nalaze se dva odvojena diska, "Unmixed" i "Remixed" verzija s po 11 pjesma. Obrađeni su klasici Louisa Armstronga, Elle Fitzgerald, Nine Simone...

S obzirom da je većina pjesama iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća teško je bilo čak i pretpostaviti kako će zvučati u današnjim mainstream dum dum ritmovima.

"Unmixed/Remixed" kompilacije iz Verve Music Groupa su maštovit potez, ideja je za svaku pohvalu. Svačijem subjektivnom uhu ostaje da procijeni je li mu bliži tradicionalni jazz zvuk ili elektronski dodatak. Eksperimentirati je uvijek rizično.

Prijedlog: Unmixed verzija je za slušanje na obiteljskom božićnom domjenku, kad vam napokon prisjedne blagdanski TV program, a Remixed dio je prikladan dok se spremate za doček Nove godine ili čak i na samom dočeku, ukoliko je posrijedi neko kućno druženje ili mirnija zabava.

A poslužit će i dogodine.

 Clanak  PROČITAJTE VIŠE ...