Zanimljivosti..

Prvo škola pa ljepota

maja bedalovKomunikativna i vesela djevojka iz našeg susjedstva, kaštelanka Maja Bedalov, aktualna je Miss Universe Dalmacije. Kada sam je nazvala u petak navečer, očekivala sam kraći razgovor zamišljajući je u sređivanju za večernji izlazak. Međutim, Maja je bila u potpuno drukčijem filmu: prekinuli smo je u učenju matematike za jedan od posljednjih ispita koji ju dijeli od diplome na Pomorskom fakultetu. Uostalom, kako smo brzo saznali, u privatnom životu sređivanje za izlaske ni ne traje dugo jer ne voli tešku šminku ni visoke pete. - Ne volim se šminkati prije svakog izlaska, to uglavnom ostavljam za neke službene prigode. Nezamislivo mi je, primjerice, ići na fakultet ili u teretanu potpuno našminkana, patike u kojima vježbam imam još od osnovne škole zato što mi je udobnost na prvom mjestu... - kazala je Maja na početku razgovora novinarki kaštelanskog Portala ...

MAJA BEDALOV - AKTUALNA MISS UNIVERSE DALMACIJE

Piše: I.S. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

I kako sada živi Miss Universe Dalmacije, je li se što promijenilo u tvom životu, pripremaš li se za finalni izbor?

Zapravo, ni ne znam kada je točno izbor za Miss Universe Hrvatske, netko će mi valjda javiti, ne živim za to. Trenutno sam vezana za Kaštela, odnosno Split jer učim, spremam seminarske radove i trudim se završiti fakultet.

Nakon izbora za Miss Universe Dalmacije, odmah sam otputovala u Sloveniju kod momka, tako da sam reakcije sugrađana doživjela tek kasnije. U Kaštelima me ne doživljavaju kao misicu, nego kao susjedu, sve se spominje uglavnom kroz zafrkanciju i to mi se sviđa.

Što se tiče priprema za Miss Universe Hrvatske, one se svode na odlazak u teretanu koja je sponzor natjecanja, dakle, kao što sam prije vježbala u Lukšiću, sada to činim uz osobnog trenera i u društvu ostalih cura koje su se plasirale iz Dalmacije.

Često si u Sloveniji, u vezi si sa slovenskim olimpijcem Vasilijem Žbogarom ...

U vezi smo tri godine, često na putovanju između Hrvatske i Slovenije, a i dalje, za ispite sam učila na raznim stranama svijeta. Upoznali smo se prilikom snimanja i testiranja jedrilice za jedan slovenski časopis, bolje rečeno, baš u Kaštelima, na večeri koja je uslijedila u restoranu Baletna škola.

Slovenski su mediji čak popratili ovaj izbor ljepote više nego hrvatski, rado nas intervjuiraju i fotografiraju, bili smo na naslovnicama nekoliko časopisa.

Maja Bedalov

Kako si se počela baviti manekenstvom i kakav je to svijet ?

Kada sam išla u srednju školu, zaustavio me je agent na ulici i dao mi vizitku. S obzirom da  sam uvijek nosila patike ili marte, odlučila sam barem naučiti hodati u visokim petama. Ubrzo, u trećem razredu srednje škole, potpisala sam ugovor za modnu agenciju Ford i otišla u Pariz.

Iako sam tako propustila ekskurziju u Grčku, nije mi žao radi iskustva koje sam tamo stekla. Dnevni ritam je bio jako naporan, a međuljudski odnosi u agenciji potpuno drugačiji nego kod nas. U Splitu smo se uvijek družile poslije snimanja, međusobno bodrile i tješile, a svima nam je to uglavnom bio usputni posao. U Parizu nema previše druženja, svaka djevojka u drugoj vidi isključivo suparnicu.

Primjerice, svaki dan dobijete nekoliko adresa, vrijeme i vodič grada i snalazite se sami. Susrećete iste djevojke na različitim castinzima, ali svaka dolazi i odlazi sama. Ophode se jako distancirano i to je ono što mi se ne sviđa u tom svijetu. Iako sam imala poslovnih ponuda, odlučila sam se vratiti radi završetka srednje škole.

Moram te pitati jedno pitanje kojega se sjetim svaki put kad gledam neku reviju: gladujete li manekenke, misice? Iskreno?

Pa manje, više, gladujemo, osim ako nije baš riječ o nekim rijetkim genetskim predispozicijama. Svi pričaju priče kako jedu svašta, ali, vjerujte mi, svi su na dijeti. Možda jedino djevojke u srednjoj školi mogu potrošiti kalorije izlascima, vježbama, ali nakon 16., nema šanse da ostanete u ovom poslu bez brojanja kalorija.

Sjećam se kako sam u srednjoj školi za marendu nosila sirovo povrće. Trenutno sam zadovoljna težinom i mislim da se stvarno ne isplati mršavjeti ako ne mislite živjeti od toga.

Hvala ti na ovom! Imaš li koji uzor među svjetskim modelima i čime se planiraš baviti u budućnosti?

Nemam uzora u među modelima, ali, životni uzor bi mi bila Oprah, recimo. Energična je, rješava probleme, a dosljedna je tome i u privatnom životu jer se bavi humanitarnim radom. Nakon diplome ću tražiti posao u Sloveniji, a voljela bih otvoriti jednog dana otvoriti i vlastitu modnu agenciju. U prvom redu bih htjela raditi s mlađim djevojkama i u svijet mode prenijeti principe i vrijednosti kojima me je naučio sport.

Od svoje šeste godine trenirala sam odbojku i to druženje i suradnja među igračicama su mi ostali u najboljem sjećanju. Nažalost, u 17. godini su mi liječnici zabranili profesionalno bavljenje odbojkom radi problema s koljenima, ali da sam mogla birati, bavila bih se sportom.  

Stigneš li izaći ?

Jako rijetko, jednostavno, pored obaveza na fakultetu, putovanja i teretane, stignem ponekad samo na kavu u Lukšić s ekipom iz srednje.

Maji smo poželjeli sreću na ispitu, a početkom ožujka ćemo navijati da kruna  Miss Universe Hrvatske stigne u Kaštela.
 


Maja Bedalov
Maja Bedalov
Maja Bedalov
Maja Bedalov

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online