Zanimljivosti..

Rock and Roll iz školskih klupa

U3Iznenađenje! Šok! Nevjerica! 'Ko kaže da današnja dica slušaju samo narodnjake?!! Eno su tri klinca koja skupa imaju godina koliko ja sam, prošlu subotu očitala žestoku rock 'n' roll lekciju zapanjenom svitu okupljenom ispod Žižule u Omišu. Iako još nisu bili ni rođeni kada je Johnny B. Štulić rasturio Azru i napustio u njegovim pjesmama mnogo puta opjevane zagrebačke ulice, dugokosi klinci okupljeni u sastavu U3 u tatinoj su fonoteci, na internetu, ili kod starijeg rođaka, to sada nije ni bitno, pronašla Azrino koncertno remek – djelo 'Ravno do dna'. Sudeći po priloženome, taj ih je album oduševio barem koliko i oni nas u tu sparnu subotnju večer prvog dana ovogodišnjeg ljeta ...

ROCK AND ROLL IZ ŠKOLSKIH KLUPA

Teško vrijeme za matore, prijatelju moj...

Piše: Ante Čikotić Chiko

Vidjeti 'tri Utrobičića' kako praše 'Fa fa Fa', 'Graciju', 'Ravno do dna', 'Kurvine sinove', 'Krvavu Meri' i 'Obrati pažnju na posljednju stvar' s entuzijazmom kakvog ni Štulić u zlatnim danima Novog vala nije imao, bilo je skoro pa religijsko iskustvo za svakog tvrdokornog rockera, ali i za sve one slučajne prolaznike što su sa neskrivenim zadovoljstvom i otvorenim simpatijama slušali golobrade momčiće kako kroz grmljavinu nabrijanih gitara cijede stihove 'Teško vrijeme za matore, prijatelju moj…'

U3

Tako su prošle godine Tiny Masters Of Today, band trinaestogodišnjeg newyorčanina Ivana i njegove dvije godine mlađe sestre Ade, svojim eksplozivnim garažnim punk rockom oduševili rock kritiku, publiku, pa čak i velike face poput ekipe iz The B-52's, Yeah Yeah Yeahs i Davida Bowiea glavom i bradom.

Russell Simins iz Jon Spencer Blues Explosiona je u toj cijeloj priči najušio gomilu talenta, pa je nagovorio roditelje Ivana i Ade da dozvole klincima da se malo zabavljaju sa instrumentima u profesionalnom glazbenom studiju.

Rezultat nosi naslov ''Boom Boom Bang Cake'' i jedan je od najboljih prošlogodišnjih rock albuma.

Teško će te me uvjerit da i U3 nisu sposobna za nešto tako. Potreban je samo neki domaći Russell Simins ( ili neki novi Siniša Škarica, op.a.) koji će prepoznati golemi talent mladih Utrobičića, te im pružiti priliku da i oni snime svoje studijsko remek-djelo.

U3

Do tada pokušajte ove momke uloviti na nekoj od njihovih živih svirki. Prava, rock 'n' roll fešta vam je zagarantirana!

Povezani članci

Who's Online

We have 331 guests and no members online