Zanimljivosti..

Ivo Amulić: Izdavačke kuće pažnju daju mediokritetima

Ivo AmulićVeć dulje vrijeme najavljivan povratnički album ponovno oformljene grupe Tutti Frutti još nije ugledao svjetlo dana, no to ne brine frontmana Ivu Amulića koji dugo čekanje slikovito pojašnjava izjavom da misu bolje čuju oni koji se nalaze bliže oltaru. Dućanin bez dlake na jeziku tvrdi kako se nema namjeru čestim odlascima u Zagreb ulizivati čelnicima diskografskih kuća, navodeći kako je ionako stiglo vrijeme u kojem diletantizam uzima maha pred kvalitetom. - U pregovorima za novi album jesmo, no ekipa iz benda nema ni vremena ni volje stalno dolaziti u Zagreb kako bi određenim ljudima pokazala koliko vrijedimo - kazuje Amulić koji omišane, dućane i dugoraćane i dan danas oduševljava izborom dobre glazbe koju "pušta" s frekvencija Radija Din-Don ...

DUĆANIN I NEKADAŠNJI PJEVAČ POPULARNOG BANDA TUTTI FRUTTI OPISUJE NEPOVOLJNU DISKOGRAFSKU SITUACIJU

Ivo Amulić: Izdavačke kuće pažnju daju mediokritetima

Frontman ponovno okupljene grupe Tutti Frutti, revoltiran sporom realizacijom povratničkog albuma, tvrdi kako se nema namjeru ulizivati čelnicima diskografskih kuća

Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ivo AmulićVeć dulje vrijeme najavljivan povratnički album ponovno oformljene grupe Tutti Frutti još nije ugledao svjetlo dana, no to ne brine frontmana Ivu Amulića koji dugo čekanje slikovito pojašnjava izjavom da misu bolje čuju oni koji se nalaze bliže oltaru.

Amulić bez dlake na jeziku tvrdi kako se nema namjeru čestim odlascima u Zagreb ulizivati čelnicima diskografskih kuća, navodeći kako je ionako stiglo vrijeme u kojem diletantizam uzima maha pred kvalitetom.

- U pregovorima za novi album jesmo, no ekipa iz benda nema ni vremena ni volje stalno dolaziti u Zagreb kako bi određenim ljudima pokazala koliko vrijedimo - kazuje Amulić.


Izdavački klanovi

- Izdavačke kuće su moćan klan, to je lobi koji počesto golim mediokritetima daje veliku pažnju, samim tim što su im stalno na raspolaganju. Ne kažem da je nastala kriza, već gola privatizacija, koja je u zapećak bacila nekadašnju pravilnu raspodjelu izvođačkih imena iz svih krajeva zemlje. Sada se događa da su na scenu stupile neke Stoke, Marve, Generali Woo-i, dok, primjerice, odlična splitska grupa Stillness čeka svoj veliki nacionalni uzlet – kaže Amulić tvrdeći kako se većina dalmatinskih pjevača i bendova u metropoli osjeća kao građanstvo drugog reda.

Tutti FruttiNo usprkos svemu tome Tutti Frutti ne staje. Iza njih je 25 godina karijere, prošle godine objavljena Zlatna kolekcija, gomila planova, a jedan od njih je i nastup na Hrvatskom radijskom festivalu.

- Pjesmom “Romantičan od sebe” ušli smo u predfinalnu borbu, i sada čekamo. Ove godine ima dosta dobrih pjesama, sve je još neizvjesno – kaže popularni Dućanin.


Stvari lagane

Splitska grupa Tutti Frutti je osnovana 1985. godine, a u njezinoj prvoj postavi su se nalazili Ivo Amulić, Tomo Mrduljaš i Neno Ninčević. Bend je izdao pet albuma koji su, kaže Ivo Amulić, prodani u čak tri milijuna primjeraka.

Grupa Tutti Frutti je, podsjetimo, bila posebni miljenik ženske publike, kojima su srce osvojili baladama poput “Nasloni glavu na moje rame”, “Stvari lagane”...

Who's Online

We have 222 guests and one member online

  • admin