Zanimljivosti..

Gibo: Opušten i savršen

gibonniPrilikom rijetko kojeg novinarskog zadatka možete napuniti pun blokić natuknicama, ili ga istodobno ostaviti gotovo praznim, a da zaključak bude potpuno jednak - bilo je besprijekorno! Ako se sjetite svog najboljeg tuluma i najraskalašenije zabave na kojoj ste bili, e pa u rangu s tim je zasigurno bio i splitski koncert Gibonnija, posljednji u sklopu njegove rasprodane turneje "acoustic:electric" ...

ACOUSTIC:ELECTRIC NA GRIPAMA

Opušten i savršen

Gibo je među publikom šetao bos, doveo srednjoškolce da se ljube na pozornici i, u svemu, dao glazbenu poslasticu

Piše: Ivan Kaštelan / Slobodna Dalmacija
Foto: Vlado Dugandžić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

GibonniOd uvodnih Projdi vilo, Činim pravu stvar i U ljubav vjere nemam, pa do bisa, Malom dvoranom na Gripama vladala je gotovo navijačka atmosfera, a da je pozornica pritom bila bez uobičajene ograde i uz gotovo neprimjetan broj zaštitara.

Bio je to do sada nepoznati Gibonni. Potpuno opušten i zabavan, koji se, za razliku od većine kolega, na nimalo pretenciozan način i bez konfekcijskih obraćanja dodvoravao svojoj publici. Stoga je nemoguće nabrojiti sve dosjetke na koje su se tijekom trosatne svirke smijali sretnici koji su došli do ulaznice.

Srednjoškolce je doveo da se ljube na pozornici, bos je prošetao preko cijelog gledališta, otkrio kako je jedva čekao raspad Parnog valjka kako bi prisvojio u svoj bend Marijana Brkića. Pozdrave su primili njegova ponosna mama i sin u publici, zubarica, frizerka... a frenetični obožavatelj Matko dobio je obećanje kako će svirka završiti prije negoli na televiziji počne erotska serija Lijepe i ambiciozne.

“Atmosfera je zaista bila posebna, nisam još vidio Gibonnija da ovako skače!”, kazao je Urban

Imati ovakvu publiku je zaista privilegij, a za to je trebalo puno truda i sreće. Surađujem s izvrsnim ljudima i biram ih po strasti, koja mi je najvažnija za glazbenike s kojima radim. Večerašnji koncert je vidljiv rezultat toga...”, rekao nam je vidljivo zadovoljni Gibonni nakon koncerta, te najavio duže vrijeme autorske pauze ili kako bi on kazao, ulazi u kreativnu fazu.

Rashida: Obožavam ga

gibonniUmjesto Maye, na Gripama je Gibi gostovala Rashida Bryant, koja nam je rekla:

Već sam prije dvije godine pjevala s njim u Zagrebu i obožavam ga. Njegova glazba je univerzalna, prelijepa i tako strastvena. Iako ne razumijem riječi, osjećam da pjeva iz srca i da to njegovi obožavatelji razumiju...”.

Povezani članci

Who's Online

We have 404 guests and no members online