Zanimljivosti..

Splitski student smanjio M$ Vistu na samo 10% veličine

kompjuteraš"Koji je razlog za operativni sustav od 15 GB?" pitao se Dino Nuhagić, student pete godine iz Splita. Pitao se, pa je napravio aplikaciju koja M$ Windows Vistu smanjuje na samo 10% veličine i izbacuje sve nepotrebne komponente. "Zašto sam to napravio? Zbog performansa i radnog sučelja," rekao je Nuhaić. "Performanse - to je lako za objasniti. Što manje programa radi u pozadini, to je operativni sustav efektivniji. Ali što se tiče sučelja, to ovisi o osobnim preferencama". vLite je besplatan program koji korisnicima omogućava da u Windows Vista instaliraju komponente, hotfix-eve, drajvere pa i jezična sučelja po želji. Nakon toga kreira sliku koja se može snimiti na DVD za instalaciju operativnog sustava ...

Izvor: Poslovni-Software.com

Neki korisnici programa vLite su čak organizirali "natječaj" za "najslabiji" instalacijski paket tog operativnog sustava.

Dok Micro$oft preporuča kolosalnih 15 GB diska za instalaciju sustava kojim se neizmjerno ponose, Nuhagićevi sljedbenici uspjeli su ga stisnuti u sliku od 515 MB  koja zauzima samo 1.4GB hard diska.

 Clanak  Više informacija na  www.vlite.net

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and no members online