Zanimljivosti..

Nova vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Primopredaja vlasti u županijiTradicionalna svečana primopredaja ključeva i vlasti u čitavoj Splitsko-dalmatinskoj županiji održana je prošli vikend u šatoru na igralištu pored hotela “Resnik” u Kaštelima, čime su i službeno započela krnjevalska događanja u mjestima i gradovima Županije. Predstavnici krnjevalskih udruga iz sedam koalicijskih gradova, odnosno iz Omiša, Trogira, Sinja, Imotskog, Makarske, Solina i Kaštela, preuzeli su ključeve svojih gradova iz ruku svojih gradonačelnika, a veliki ključ čitave Splitsko-dalmatinske županije prešao je iz ruku župana Ante Sanadera u ruke nove krnjevalske županice Ljiljane Garbati ...

Piše: R. Dobrić / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

Mirnom predajom ključeva Županije maškarama, aktualni političari su vlast prepustili krnjevalskim udrugama i njihovoj županici, pa će tako slijedećih dvadesetak dana u kaštelanskoj “bijeloj kući” sjediti nova vlast koja će, kako je rekla nova županica, “neke stvari pokušati dovesti u red”.

Osim toga, nova županica Splitsko-dalmatinske županije Ljiljana Garbati je istaknula kako je ovo doba vladavine žena, jer je ona prva županica u našoj Županiji, a pred mnoštvom okupljenih svjedoka dala je i obećanje kako će Kaštelanima za svoje vladavine pružiti bolji život, koliko to bude u njenoj moći.

Za kraljicu ovogodišnjeg karnevala proglašena je Josipa Studin, a čitav burni i duhoviti program  primopredaje ključeva maškarama i ove godine je vodio voditelj TV Dalmacije Joško Vukšić, sa kojim su brojne maškare podijelile oko metar veliku tortu sa ključem od krokanta.

Svečanu promjenu vlasti u Županiji i primopredaju ključeva popratile su i televizijske kamere, a nakon primopredaje ključeva, koja je održana pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Kaštela, a u organizaciji kaštelanskih krnjevalskih udruga, održan je domjenak i fešta na kojoj je uzvanike zabavljao Kićo Slabinac i tamburaški sastav “Zvona”.

Primopredajom ključeva maškarama otvorena je sezona krnjevalskih zbivanja u čitavoj Županiji. Maškare će ostati na vlasti sve do pokladnog utorka, odnosno do 5. veljače 2008. godine, kada će “stara” vlast opet pokušati preuzeti milu im vladajuću poziciju

Kićo Slabinac

fešta pod maskama

Povezani članci

Who's Online

We have 135 guests and no members online