Zanimljivosti..

Kaštela: Održan županijski krnjeval

meharadža josipovićČetvrtu godinu kao županijski, a već petnaestu kao Kambelovski, održan je krnjeval u organizaciji Krnjevalske udruge Polantana iz Kaštel Kambelovca. Više od dvadeset točaka okupilo se na polazištu, u Marini Kaštela, gdje ih je u restoranu Bimbijana,sve redom primio župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader, te im tom prigodom uručio zahvalnice za sudjelovanje. U 15 sati povorka je krenula starom kaštelanskom cestom, predvođena zastavom krnjevala, iza koje su se redale kraljica IV. Županijskog krnjevala Keti Lučin u kočiji koju su vukli lipicanci, Kaštelanske mažoretkinje, HGD Biranj iz Kaštel Lukšića, te dvadesetak točaka koje su na svoj način ismijavale aktere prošlogodišnjih zbivanja. Tradicionalno u Kambelovac su stigli gosti iz Ðakova, Omiša, Solina, Imotskog, Prološca, Trogira, Primoštena i Sinja sa svojim uvijek rado viđenim točkama. (Bili su uredno pozvani i Dugoraćani, no eto, grupne maske i gostovanja pod maskama u nas još nisu zaživila, op.ur. ) ...

 

ODRŽAN 4. ŽUPANIJSKI KRNJEVAL

Kambelovac u znaku maškara


Maharadža Ivo na slonu i mali milijun maškara..


Piše: Ž.M.D. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org


Kao i svake godine i ostale maškarane skupine iz Kaštela pridružile su se ovoj povorci. Tako su se Sućurani predstavili sa točkom ½Nisam pametna, ali iman lipu mujsu½, a udruga SV. Jeronim iz K.Gomilice sa točkom ½Ko je jamio, jamio je½. Poklade iz donjih Kaštela stigle su sa dvije točke, ½Malom sikstinskom kapelom½ i ½Hrvatskom hobotnicom½.
 


Ipak najviše pažnje, ovacija i zasluženog pljeska dobile su tri točke domaćina iz Polantane. Posebno su primjećeni modni mačci iz točke Red Crepat, koji su uz dizajnersku odjeću i torbe kroz Kambelovac prošetali i dva mala kućna ljubimca, prašćića. Ista točka donijela je i nezaobilazne gole vijesti, te neizostavne Gotovčeve.

Novo doba, točka u kojoj je sudjelovalo pedesetak članova Polantane, a s kojom će se predstaviti i na Riječkom karnevalu slijedećeg vikenda, predstavljala je najvećeg slona u povijesti Kaštela. Pet metara visok, a sedam dug slon na svojim je leđima nosio novoizabranog predsjednika Ivu Josipovića, koji uz cijelu akademsku svitu poručuje: Zacrvenit ćemo Hrvatsku!
 


Na samom kraju na Brce u Kambelovac stigla je i ½Anđeoska fontana½ , izvor života, simbol anđela iz svih sedam sela, koji su krivi za ovo ili ono šta se događalo u Kaštelima, stoga mu je lice pokriveno, ali svejedno osuda mu je pročitana i na kraju je izgorija, baš kao i svaki krnje.

Poslije povorke umaškarano mnoštvo uputilo se u Marinu Kaštela, gdje se uz fažol, njoke i kolače zabavljalo na maskembalu do kasnih sati uz veselu svirku Aspalathos brassa.

 
Povezani članci

Who's Online

We have 140 guests and no members online