Ivanjske Večeri: Dalmatinske klape u Slimenu

U petak 24. lipnja 2016. u 21 sat na prostoru ispred mjesne crkve u Slimenu održat će se petnaesta po redu Večer dalmatinskih klapa u sklopu ovogodišnjih Ivanjskih večeri. Kao i proteklih godina, nastupit će renomirane dalmatinske klape i to: BESIDA (ž) – Klis, KRUNIK - Kučine, KUD SALONA (ž) -Solin, MRIŽA - Split, NEVERIN (ž) - Kaštel Lukšić, PASIKA - Kostanje, PINGUENTUM – Buzet i SVETI FLORIJAN – Žrnovnica. Večer dalmatinskih klapa u Slimenu kroz svoju svoju petnaestgodišnju povijest bilježi nastupe klapa s različitih pjevačkih lokaliteta, od Istre do dubrovačkog područja. Čak je sama manifestacija Ivanjske večeri, koja je vremenom rasla i danas uključuje raznolik program, inicijalno nastala organizacijom večeri dalmatinskih klapa 2002., piše DalmacijaNews..

Izvor: DalmacijaNews

Inače, u sklopu ovogodišnjih Ivanjskih večeri su i druga događanja koja su otpočela već protekle subote glazbeno poetskom večeri uz gostovanje Bosonogih poetesa (Emilije Mijatović, Suzane Oštrić i Zvjezdane Čagalj), Teane Kovačević i Music talentsa, te kao posebne gošće, primadone HNK Split, Nelli Manuilenko, uz izložbeni postav slikarice Nade Vučičić.

Ivanjske Večeri: Dalmatinske klape u Slimenu

Sljedećeg vikenda, u petak 1. srpnja u 21 sat, u Šarinu dvoru, upriličit će se projekcija filma Ivana Perića „Sveci“, uz gostovanje zbora Mihovil iz Kamena. U nedjelju 03. srpnja u 21 sat na Ćudanu, na programu je monodrama „Ja sam dama,...“, nastala prema Facebook zapisima Meri Bauk, u režiji Petra Buljevića i izvedbi dramskeumjetnice Ivane Giove Župa. Za kraj 24. srpnja, na već ustaljenoj lokaciji u Tadića dvorima u 21 sat, makarski Zlatousti izvest će komediju „Ufo“, autora Davora Šegote.

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and no members online