In memoriam: Paco de Lucia

Jedan od najboljih majstora flamenco gitare, Francisco Sanchez Gomez, poznatiji kao Paco de Lucia, napustio nas je ovog tjedna. Imali smo sreću uživo poslušati koncert ovog glazbenog velikana i to u Splitu, 8. veljače 2010. u HNK Split. De Lucia je zajedno sa svojim ansamblom tada bio na turneji "Paco de Lucia and band Live on Tour 2010." u sklopu koje je gostovao još u Rijeci i Zagrebu. Tijekom bogate glazbene karijere španjolski gitarist postao je sinonim za španjolski flamenco. Svoj prvi album snimio je 1965. godine, iza njega je ostalo preko 25 albuma, stotine prestižnih glazbenih nagrada i nebrojeno mnogo hvalospjevnih kritika, a od ovog tjedna i tuga zbog preranog odlaska jednog od najvećih gitarista svijeta ...

ODLAZAK  VIRTUOZA FLAMENCO GITARE

Rođen je 1947. u španjolskoj pokrajini Cadiz. Gitaru je počeo svirati u dobi od pet godina. S javnim je nastupima također počeo još kao dječak u rodnoj Španjolskoj. Tijekom bogate glazbene karijere postao je sinonim za španjolski flamenco.

Ansambl s kojim je svirao u u Splitu bio je sastavljen od vrsnih glazbenika: Niño Josele (gitara), Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas), Piranha (perkusije), dok je vokalni dio odradila Cristo Heredia i David de Jacoba, uz plesnu pratnju flamenco plesača Farruca.

Zbogom majstore!

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online