KUD Dalmacija na 23. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Čakovcu

KUD "Dalmacija" Dugi Rat opet je krenuo na vijađ. Ovaj put ne po Europi, ne po drugim kontinentima, krenuli su jutros ranom zorom pospani dugoraćani i omišani s dugoratskog kolodvora autobusom "Duće Toursa" na sjever Lijepe Naše, do Čakovca gdje se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Grada Čakovca, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ove subote, 15. listopada 2016. godine u Centru za kulturu u Čakovcu održava 23. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Susret se odvija u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Koprivnici koja će se održati u studenom. Na Susretu će nastupiti oko 1000 folkloraša unutar 22 hrvatska ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su bili najbolji na županijskim smotrama folklora..

Piše: Mladen Banović

Uz naš KUD "Dalmacija" Dugi Rat sudionici 23. susreta u kategoriji koreografiranog folklora u Čakovcu, su KUU "Seljačka sloga" Nedelišće, Nedelišće, FA "Zdenac", Garešnica, KUD "Petar Preradović" Đurđevac, Varaždinski folklorni ansambl, KUD "Nova zora" Donja Lomnica, KUD "Sv. Juraj" Draganić, KUD "Dika" Slatina te gosti iz susjedne BiH, KUD "Rudine" župa Vidoši, Livno.

KUD Dalmacija na 23. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Čakovcu

Po održanim koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Tvrtko Zebec, Ivica Ivanković  i Branko Ivanković održat će okrugle stolove sa sudionicima i dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagrada Hrvatskog sabora kulture u obje kategorije.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online