Splitsko ljeto: 'Život i tango' na Sustipanu

55. Splitsko ljetoU nedjelju i u ponedjeljak na 55. splitskom ljetu gostuje baletni ansambl Turske državne opere i baleta iz Ankare s kolaž-predstavom "Život i tango", koja se sastoji iz dva dijela: jednočinke "Iza pozornice", na glazbu Manfreda Leuchtera i Tae-Gun Kim, te baleta "To je tvoj život" na glazbu Astora Piazzolle i Jacoba Gadea. Oba djela koreografska su kreacija svjetski poznate korejske plesačice i koreografkinje Young Sue Hue Simon. Baletni ansambl ankarskoga nacionalnog kazališta dolazi na 55. splitsko ljeto kao jedina ovogodišnja gostujuća baletna produkcija ...

 

SPLITSKO LJETO Young Soon Hue Simon

 Piše: I. D. / Vjesnik
 Izvor: Vjesnik

"Život i tango" koreografran je u šest scena, u kojima se mogu prepoznati djelići svakodnevnog života: od nezadovoljnog bračnog para do scena u kojima će nam biti ponuđeno da svoj "teški život" preokrenemo u zanosni tango. Obje izvedbe bit će na Sustipanu u 21 sat.

Koreografkinja Young Soon Hue Simon prvo je djelo kolaža, 30-minutni balet "Iza pozornice" kreirala na glazbu suvremenog skladatelja Manfreda Leuchtera i korejskog pop-pjevača Tae-Goon Kima.

Drugi balet nazvan "To je tvoj život" napravljen je na glazbu Astora Piazzole i Jacoba Gadea.

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online